نمای پلاستوفوم

نمای پلاستوفوم

نمای پلاستوفوم که در ایران کمتر به آن پرداخته شده معمولاً از جنس یونولیت‌های فشرده با دانسیته‌های بالاتر از ۲۰ است و در نمای ساختمان استفاده می شود.

این ماده کاملاً خنثی بوده و با داشتن حالتی متخلخل هیچ‌گونه واکنش شیمیایی انجام نمی‌دهد. این ماده وزن بسیار کمی دارد به همین دلیل کاربردهای بسیاری در صنعت ساختمان‌سازی دارد.

یونولیت به دلیل ویژگی‌های منحصربه‌فردی مانند وزن کم، مقاومت در برابر رطوبت، مقرون‌به‌صرفه بودن، قابلیت بازیافت، حمل‌ونقل آسان، طول عمر بالا و … جایگزین مناسبی برای بسیاری از مصالح ساختمانی است. یکی دیگر از محصولات کاربردی یونولیت ، یخدان پلاستوفوم می باشد.

در این مقاله به تعریف نمای پلاستوفوم و کاربردها و مزایا و معایب آن می پردازیم.برای خرید و مشاوره با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

نمای یونولیتی چیست؟

این نوع نما از سال ۱۹۶۰ در نقاط مختلف جهان مورد استفاده قرار گرفته است. اما در ایران در سال‌های اخیر بیش از پیش مورد استفاده قرار گرفته است. یونولیت به دلیل ویژگی های زیادی که دارد یکی از پرکاربرد‌ترین مواد و پراستفاده‌ترین مصالح ساختمانی در سال‌های اخیر شناخته شده است. نمای یونولیتی در انواع مختلفی وجود دارد و در صنعت ساختمان‌سازی جایگاه ویژه‌ای تحت عنوان پلاستوفوم ساختمانی پیدا کرده است.

یکی از ویژگی های این ماده سبک بودن آن است به همین دلیل کاربردهای بسیاری در صنعت ساختمان‌سازی دارد. یونولیت در حقیقت از نوعی پلاستیک ساخته می‌شود که از مونومر استایرن به دست می‌آید.

از آن جایی که یونولیت یک محصول نفتی است در برابر آتش و حرارت مقاومت کمی دارد و سریعاً شعله‌ور می‌شود. اما امروزه نوعی از یونولیت‌های کندسوز نیز تولید می‌شود که می‌تواند کاربردهای مختلفی داشته باشد.

برای افزایش مقاومت نمای پلاستوفوم از یک لایه رزین و سیلیس بر روی آن استفاده می‌شود. در اصل نمای پلاستوفومی یا نمای یونولیت به عنوان نمایی سبک و عایق شناخته می‌شود که جایگزین آجر، سنگ، ورق‌های پی‌وی‌سی و کامپوزیت و … شده است. از مهم‌ترین ویژگی‌های نمای یونولیتی می‌توان به وزن کم، مقاومت عالی، زیبایی بی‌نظیر، قابلیت رنگ‌پذیر، مقاومت در برابر اشعه ماورا بنفش، مقرون‌به‌صرفه بودن و … اشاره کرد.

ساختار نمای پلاستوفوم

ساختار نماي پلاستوفوم شامل یک لایه اندود نازک سبک متشکل از مواد پلیمری است که بر روی EPS(يونوليت کندسوز) طی یک فرایند صنعتی اعمال شده و از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است.

نمای پلی استایرن EPS یا نما یونولیت از جدیدترین مصالح نمای ساختمانی می باشد. امروزه در کشورهای اروپایی و امریکایی از نمای پلاستوفوم برای نوسازی و بازسازی ساختمان های قدیمی استفاده می شود.استفاده از نمای پلی استایرن EPS از سال های اول دهه ۱۹۶۰ میلادی آغاز شده است.

این نما که در طرحهای متنوعی ساخته می شود. این نما علاوه بر مقاومت بسیار بالا و زیبایی ، محصولی است بسیار سبک که دارای قابلیت رنگ پذیری ، مقاوم در برابر اشعه UV ، منطبق با مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان و قابل اجرا در کلیه شرایط آب و هوایی می باشد. پس از نصب پانل ها بر روی دیوار و اجرای بتونه بر روی محل درز و رولپلاک ها ، سطح کار با رنگ دلخواه پوشش داده می شود.

این نما يک عايق رطوبتي ،حرارتي و صوتي کامل می باشد که اتلاف انرژی در ساختمان را تا ۶٠% کاهش میدهد.

سرعت اجرای کار بسیار بالا بوده و تقریبا هشت تا ده برابر سریعتر از کار با سنگ است این محصول هیچ گونه محدودیتی از نظر اجرا ندارد. بر روی ساختمانهای کوچک و یا برجها (قدیمی یا نوساز) قابل اجرا است.

نمای پیش ساخته یونولیتی

نمای پیش ساخته یونولیتی

نمای پیش‌ساخته یونولیتی که از جنس پلاستوفوم می باشد از دو بخش اصلی تشکیل شده است. این دو بخش شامل: پانل‌های یونولیتی و پشتیبانی که این پانل‌ها به آن متصل می‌شوند. از آن جایی که پانل‌ها از جنس یونولیت می باشند دارای ویژگی‌هایی مانند سبکی، عایق حرارتی، عایق صوتی و مقاومت در برابر آتش هستند. همین ویژکی سبب شده تا این پانل ها به راحتی قابل حمل باشند.

پانل‌های یونولیتی تولید شده و به پشتیبان مورد نظر متصل می‌شوند. پشتیبان‌ها از جنس های مختلفی مانند فلز، چوب و سیمان ساخته می شوند. پس از اتصال پانل‌های یونولیتی به پشتیبان، نمای پیش‌ساخته یونولیتی آماده نصب و تعویض در ساختمان است.

نمای پیش‌ساخته یونولیتی به دلیل ویژگی‌هایی مانند سادگی و سرعت نصب، پایداری و مقاومت بالا، همچنین قابلیت بازیافت و کاهش انرژی مصرفی در مقایسه با نماهای سنتی، جایگاه خود را در صنعت ساختمان پیدا کرده است. نمای پیش‌ساخته یونولیتی قابلیت انجام پروژه‌های متنوع را دارد و می‌تواند در ساختمان‌های مسکونی، تجاری، اداری و صنعتی مورد استفاده قرار گیرد.

سیستم های عایق خارجی EIFS چیست؟

امروزه انواع یونولیت‌های مختلف مانند یونولیت سقفی، یونولیت فشرده، یونولیت دیواری و یونولیت بسته‌بندی در دسترس هستند که هر کدام دارای کاربردها و قابلیت‌های منحصربه‌فردی هستند. PlastiSpan EFS یک نوع پلی استر منبسط است که تحت شرایط ویژه‌ای تولید می‌شود و از کیفیت بالایی برخوردار است. این عایق در حقیقت در قسمت‌های بیرونی و نمای ساختمان‌ها استفاده می‌شود و با استفاده از بستر و چسب‌های مخصوص نصب می‌شود. EIFS می‌تواند باعث تنظیم و کنترل دمای داخلی ساختمان شده و از هدر رفت انرژی جلوگیری کند و همان‌طور که گفته شد می‌تواند در انواع شرایط جغرافیایی و آب و هوایی مورد استفاده قرار بگیرد.

نمای یونولیتی به عنوان مصالح ساختمانی

نمای پلاستوفوم در ساخت و سازهای مختلف و در مناطق متفاوت از جمله پوشش برای اتاق سرد ، روکش فلزی و ویژگی های دیگر ساختمان استفاده می شود. پانل و مواد روکش فلزی مشهورترین محصولات یونولیتی است. هر دو متریال می توانند در ساخت نما ساختمان مورد استفاده قرار بگیرند و در اصطلاح به آن ها، متریال نمای یونولیتی گفته می شود. با این حال ، پانل ها به دلیل خاصیت بهداشتی و عایق بودن در اتاق های سرد و کارخانه های فرآوری مواد غذایی، از محبوبیت بیشتری برخوردار است.

پانل به طور معمول از دو روکش فلزی ساخته شده است که به یک هسته پلی استری لمینت شده اند. این یک ترکیب مشابه با ACP است ، با این حال معمولاً این متریال نمای یونولیتی، ضخیم تر است. مشخصات نهایی این متریال باعث می شود مواد بسیار سختی برای شناسایی در آن ایجاد شود که اغلب می توان از مواد مختلف از جمله فلز ، رندر و رنگ ، نام برد. این امر این متریال را به عنوان ماده ای مبدل می کند و به دلیل شکل ظاهری ، اغلب از جنس بلوک ، بتون یا فلز دیده می شوند.

انواع نمای یونولیتی

یونولیت‌های پانلی و یونولیت‌هایی با مواد روکش متداول ترین نوع یونولیت هستند که در نمای ساختمان ها استفاده می شود. هرچند که می‌توان از یونولیت‌های دیگری نیز در نما استفاده کرد. به صورت کلی پانل‌های یونولیتی به دلیل داشتن خواص بهداشتی، خاصیت عایق و ویژگی‌های دیگر بیشتر از سایر یونولیت‌ها در نمای ساختمان استفاده می‌شوند.

متداول ترین انواع یونولیت که در نمای ساختمان استفاده می شود شامل سنگ های تک سنگی پانل دار و تک سنگی با متریال روکش می باشد، البته می توان از سنگ های دیگر نیز در نما استفاده کرد.

عموماً پانل‌های تک سنگی به دلیل ویژگی‌های مقاومتی، عایق بودن و سایر ویژگی‌ها، بیشتر از سایر تک سنگ‌ها در ساخت نما استفاده می‌شوند.
کاشی های غیرسنگی دارای هسته مرکزی از مواد غیرسنگی و روکش فلزی هستند و در نهایت می توانند کاربردهای زیادی داشته باشند.

پانل‌های یونولیتی دارای یک هسته مرکزی از جنس یونولیت بوده و روکش آن‌ها از فلز است و در نهایت می‌توانند استفاده‌های متعددی داشته باشند. بازیافت یونولیت، وزن کم، راحتی نصب، تنوع و تعدد و هزینه‌های کم و … باعث شده‌اند امروزه نمای یونولیتی مورد توجه ویژه‌ای قرار بگیرد.

هزینه اجرای نمای یونولیتی

هزینه نمای یونولیتی به مساحت نمای پروژه بستگی دارد. از آن جایی که پلاستوفوم، متریالی ارزان است بسیار مقرون به صرفه می باشد.

کیفیت پانل های یونولیتی، تعداد پانل های فومی، ارتفاع سازه و سختی کار و … بر روی هزینه ی اجرای نمای یونولیتی موثر است. اجرت تیم نصاب یکی دیگر از عوامل تعیین کننده بر روی قیمت نهایی می باشد.

مزایای نمای یونولیتی

همانطور که گفته شد امروزه نمای یونولیتی بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است و در مقایسه با سایر جنبه های ساختمانی مانند سنگ، آجر، کامپوزیت و غیره دارای مزایای فراوانی است که مهمترین آنها به شرح زیر است.
این نما علاوه بر زیبایی منحصربفرد می تواند به عنوان عایق حرارتی نیز استفاده شود و مصرف انرژی را تا ۶۰ درصد کاهش دهد.
۱- عدم وجود خطر ریزش از ارتفاع به علت گذشت زمان.
۲- عایق حرارتی و کاهش مصرف انرژی تا ۶۰ درصد نسبت به سنگ نما.
۳- عایق آکوستیک و کاهش آلودگی صوتی در ساختمان.
۴- عدم ترک خوردگی و تغییر رنگ با گذشت زمان.
۵- قابلیت ترمیم پذیری در حداقل زمان و قیمت.
۶- سرعت بالای اجرای کار ( هشت تا ده برابر سرعت اجرای نمای سنگ ).
۷- تنوع در طرح و مدل ( رومی ، مدرن ، ساده و … ).
۸- قابل تولید به صورت تایل ، اسلپ و پروفیل.
۹- حذف خدمات رابیتس بندی.
۱۰- سبک سازی سازه و بهینه سازی در برابر زلزله.
۱۱- قابلیت اجرا بر روی ساختمانهای ویلایی ، چند طبقه ، نوساز و قدیمی.
۱۲- کاهش بار مرده ساختمان و در نتیجه صرفه جویی در مصرف فولاد.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *