پلاستوفوم نسوز

پلاستوفوم نسوز

پلاستوفوم نسوز از جمله مصالح ساختمانی است که با پیشرفت تکنولوژی در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد.

امروزه مهندسین ساختمان استفاده از پلاستوفوم نسوز در ساختمان سازی به جهت کاهش خطر احتراق و آتش سوزی را محور اصلی کار خود قرار داده اند. این جنس یونولیت در مدل های مختلف مثل یونولیت دیواری کاربرد دارد.

یونولیت ها هم مانند بسیاری از متریال های ساختمانی در مواجه با شعله های آتش شعله ور می شوند. اما استفاده از پلاستوفوم نسوز می تواند تا حدود زیادی از پراکندگی آتش جلوگیری به عمل آورد. بهره گیری از عایق های حرارتی به همراه نصب صحیح و اصولی یونولیت ها می تواند از آتش سوزی جلوگیری کند.

در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی پلاستوفوم نسوز بپردازیم.

 پلاستوفوم نسوز چیست؟

پلاستوفوم سقفی نسوز را از پلی استایرن که نوعی مواد پلیمری است تهیه می‌کنند. یونولیت سقفی نسوز وزن سبکی دارد و در آپارتمان های بزرگ به جهت سبک سازی ساختمان استفاده می شود.

وزن هر تیرچه سیمانی حدود ۱۵ کیلوگرم است. در حالی که وزن هر بلوک یونولیت نسوز بسیار کمتر از آن می‌باشد. با وجود آن که روکش نسوز در طرفین یونولیت قرار دارد. اما در مجاورت شعله بالا تنها به مدت ۲۰ دقیقه دوام می آورند.

آتش گرفتن پلاستوفوم نسوز به راحتی اتفاق نمی افتد اما در شرایطی که  جریان هوا، وزش باد و مواردی از این قبیل  وجود داشته باشد منجر به بالا رفتن دمای محیط می شود اگر این دما به ۶۸۰ درجه فارنهات برسد در نهایت  شعله ور شدن را نیز بهمراه خواهد داشت.

کیفیت مواد به کار رفته در ساخت پلاستوفوم نسوز تاثیر بسزایی در رابطه با آتش یا عدم آتش گرفتن آن ها دارد. گاهی این نوع از یونولیت ها در معرض  دمایی معادل ۶۸۰ درجه فارنهات قرار گرفته اند. اما آن ها حتی در برابر چنین دمایی واکنشی از خود نشان نداده اند.

از آنجایی که گچ به عنوان متریالی استثنایی آتش نمی گیرد و حتی در بدترین نوع و خاص ترین نوع آتش سوزی ها نیز واکنشی از خود نشان نمی دهد ، سطوح یونولیت های نسوز را با ضخامتی تقریبا ۱٫۲۷ سانتی متری با گچ می پوشانند.

امروزه یونولیت نسوز در ساخت و ساز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. چرا که میزان خسارت در حادثه ی آتش سوزی را به حداق می رساند.

پلاستوفوم نسوز

مزایای یونولیت سقفی نسوز در ساختمان‌سازی

خوب است بدانید که کاربرد یونولیت‌ها در صنایع مختلف زیاد است. به طوری که شما می‌توانید نمونه‌های زیادی از آن را در زندگی روزمره مشاهده کنید. اما خوب است بدانید که مهم‌ترین بخش کاربرد یونولیت نسوز استاندارد در بخش ساختمان‌سازی است. به طوری که در زیر به چند مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • در برابر صدا و حرارت به عنوان عایق عمل می‌کنند. برای این کار معمولا آن‌ها را در میان پنجره‌های دوجداره قرار می‌دهند. برای عایق کردن حرارتی ساختمان نیز لازم است یونولیت‌های نسوز را در میان تجهیزات خاصی قرار دهند تا عملکرد خوبی داشته باشند.
  • یکی از مزایای یونولیت نسوز استاندارد سبک کردن وزن ساختمان است. زیرا بیش از ۹۰ درصد حجم آن‌ها را هوا تشکیل می‌دهد.
  • استفاده از یونولیت‌ها حجم بتن را به طور ۳۰ درصد در ساختمان‌سازی کاهش می‌دهند. چون شما به جای بتن در آن از یونولیت استفاده می‌کنید.
  • کاهش مصرف فولاد در ساختمان‌سازی و ساخت پروژه‌های عمرانی یکی از مزایای استفاده از یونولیت نسوز است. به طوری که شما از یونولیت‌های کند سوز سبک و با دوام به جای فولاد استفاده می‌کنید.
  • از دیگر مزایای استفاده از یونولیت نسوز کاهش مصرف تیرچه است. زیرا عرض ۵۰ سانتی‌متری یونولیت‌ها مصرف تیرچه سیمانی یا کرومیت را در ساختمان‌سازی کاهش می‌دهد.
  • صرفه‌جویی در مصرف قالب‌بندی از دیگر مزایا یونولیت نسوز است. زیرا شما در آن از یونولیت‌های سبک و با دوام برای ایجاد دیوار، سقف و کف استفاده می‌کنید.
  • یونولیت کند سوز می‌توانند حداکثر ۲۰۰ کیلوگرم وزن را در طول ۳۰ سانتی‌متری تحمل کنند. بنابراین آن‌ها مقاومت بالایی در برابر فشار و ضربه دارند.

پلاستوفوم نسوز

پلاستوفوم معمولی به هنگام آتش سوزی

بسیار مشاهده شده که یونولیت ها در مواقع آتش سوزی رفتاری شبیه به چوب ، کاغذ و هیدروکربن ها دارند. پلاستوفوم ها هنگامی که در برابر دمای بالاتر از ۱۰۰ درجه قرار می گیرند شروع به ذوب شدن می کنند. اما سوختن یونولیت ها به مقدار اکسیژن در محیط بستگی دارند. یونولیت ها در شرایط خاصی آتش می گیرند و در صورتی که از عایق بندی مناسب در ساختمان استفاده نشده باشد می تواند باعث پخش شدن آتش بر روی سطح یونولیت ها شود.

استفاده از چگالی بالاتر در یونولیت ها می تواند باعث افزایش ایمنی فوم ها در برابر آتش شوند. از طرفی دیگر پلاستوفوم ها در مواقعی که دچار حریق می شوند از خود گازهایی همچون مونوکسید کربن و هیدروژن می نمایند. این گازها سمی می باشند اما باید توجه داشت که گازهای منتشر شده بسیار کمتر از مصالحی همچون چوب ها می باشند. سازه های چوبی در هنگام آتش سوزی براحتی شعله ور می شوند و در کوتاه ترین زمان ممکن تبدیل به خاکستر می شوند.

عایق سازی برای ایجاد یونولیت نسوز

همانطور که گفته شد یونولیت ها خاصیت آتش زایی دارند و به همین جهت برای استفاده بهینه از یونولیت نسوز نیازمند عایق سازی در کف یونولیت ها می باشد. استفاده از گچ در کف یونولیت ها خاصیت ضد احتراق را تشدید می کند. به همین منظور استفاده از گچ به همراه یونولیت ها بسیار مرسوم می باشد.
یکی دیگر از روش های موثر برای بالا بردن ایمنی یونولیت ها در هنگام قرارگیری شعله های آتش بهره گیری از EonCoat ها می باشد. با استفاده از آن می توان از انتقال حرارات جلوگیری کرده و دیگر کف یونولیت ها براحتی ذوب نمی شوند.

به طور کلی نمی توان با عایق کردن ۱۰۰ درصد باعث نسوز شدن یونولیت ها شد. در مواقعی که حرارت شعله ها بالا باشند امکان انتقال حرارت وجود خواهد داشت.

استفاده از EnoCoat ها می توانند باعث کند سوزی و خاصیت ضد احتراقی شود. در صورتی که از یونولیت ها به همراه EnoCoat ها با ضخامت مناسبی استفاده شود می تواند تحمل بیشتری در برابر شعله های آتش داشته باشد. علاوه بر شعله های آتش ، گازهای سمی را می تواند به خوبی کنترل و عایق سازی نماید.

پلاستوفوم نسوز

عایق ضد حرارتی FR

در بسیاری از بیمارستان ها ، مدارس و منازل استفاده از عایق FR برای ایمنی بیشتر رواج دارد. در چند سال اخیر استفاده از این نوع عایق پرطرفدار شده است که تا حدود زیادی می تواند ساختمان را در برابر آتش سوزی ایمن کند. این نوع عایق علاوه بر ضد حریق بودن می توانند در برابر صدا نیز بخوبی عمل کنند. یونولیت نسوز که از عایق FR استفاده کرده باشد می تواند باعث ایمنی هر چه بیشتر شود.استفاده از این عایق دارای مزایایی می باشد :

  • آتش سوزی را کاهش می دهد
  • از پراکندگی شعله و آتش جلوگیری می کند
  • عایق مناسبی در برابر دودهای مضر می باشد
  • یونولیت ها می توانند تحمل بیشتر در برابر شعله های آتش داشته باشند

استفاده پلاستوفوم نسوز به همراه عایق HBCD

یکی دیگر از مهارکننده های قوی که باعث می شود یونولیت ها در برابر آتش مقاوت خوبی نشان دهند HBCD ها می باشند. از این مواد برای عایق سازی کف به همراه پلاستوفوم به منظور کمک به یونولیت نسوز استفاده می شود. از دیگر کاربردهای آن استفاده در پلاستیک های جامد به منظور ضد حریق کردن می باشد.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *