یونولیت درز انقطاع
درز انقطاع به فاصله ی بین دو ساختمان گفته می شود. این فاصله به کمک یونولیت درز انقطاع که در واقع ورق یونولیت می باشد پر می شود. ضخامت این ورق ۱۰ سانتی متر است که قیمت بالایی نسبت به ضخامت های دیگر دارد.
فاصله بین دو ساختمان برای کاهش ایجاد خسارت های احتمالی بین دو ساختمان با بیش از چهار طبقه در زمان وقوع زلزله و موارد مشابه، ایجاد می شود. این فاصله ی کوچک کمک می کند تا فشار های احتمالی از یک ساختمان به ساختمان دیگر آسیب وارد نکند.
برای پرکردن این فضای نسبتا باریک و محدود امکان استفاده از مصالح ساختمانی وجود ندارد و حتما می بایست از یک عایق کاملا سبک کمک گرفت.
چرا ورق یونولیت برای درز انقطاع مناسب است؟
برای پر کردن نمی توان از هر محصول و متریالی استفاده کرد. زیرا اکثر مصالح ایراداتی دارند که ممکن است مشکلاتی به بار بیاورند. در بعضی از عایق ها امکان نفوذ حشرات وجود دارد.
برخی از محصولات مانند گچ به هنگام بارش دچار تخریب، خوردگی و فرسودگی می شوند. در نتیجه به هر دو ساختمان آسیب وارد می شود و یا نیاز به تعویض عایق به کار رفته در درز انقطاع است.
استفاده از ورق یونولیت برای درز انقطاع هیچ یک از ایرادات نامبرده را نداشته و برعکس، مزایای آن از معایب احتمالی سبقت می گیرند و همین ویژگی ها آن را به گزینه ی مناسبی برای پوشاندن فاصله ی باریک بین دو ساختمان بزرگ تبدیل می کند.
ورق یونولیت به راحتی تحت تاثیر هیچ نوع عامل جوی یا خارجی قرار نمی گیرد؛ نفوذ در آن بسیار دشوار است و رطوبت، آب یا سایر مایعات، گرما یا هوای به شدت گرم بر روی آن موثر نیستند. بنابراین فارغ از توجه به شهر یا استان، می توان از این ورق های بسیار سبک و با انعطاف بالا استفاده کرد.
کدام نوع ورق یونولیت برای درز انقطاع مناسب است؟
ورق های یونولیت در اندازه ها و چگالی های مختلفی تولید می شوند. نوع خاصی از یونولیت ها که فشردگی کمتری دارند برای درز انقطاع مناسب می باشند. این نوع از یونولیت ها که چگالی کمتری دارند و اصطلاحا پوک تر می باشند برای پوشاندن درز ها یا فضاهای خالی مشابه مناسب هستند.
این نوع ورق های یونولیت به شما این امکان را می دهند تا به هر تعداد که لازم دارید از آنها استفاده نمایید و برای استفادهی آسان و فوری و جایگذاری مناسب هستند . بنابراین بهتر است که ورق یونولیت برای درز انقطاع با فشردگی کمتر خریداری شود تا نتیجه ای که حاصل می شود، با رضایت کامل شما مشتری گرامی همراه باشد.
قیمت ورق یونولیت برای درز انقطاع نیز بسته به اندازه و ضخامت متفاوت و متغیر است. البته توجه داشته باشید که بسته بندی ِ ورق یونولیت برای درز انقطاع می تواند روی قیمت و میزان خرید شما نیز موثر باشد. به همین جهت شما می بایست ابتدا به تعداد ورق یونولیت که برای درز انقطاع ساختمان خود با بنای مجاور نیاز دارید توجه کنید.
مزایای ورق یونولیت برای درز انقطاع
برخلاف گذشته که ایجاد اتصال بین دو ساختمان مختلف و مجاور هم رایج بود و ساختمان ها به صورت کلی به هم اتصال داشتند، امروزه برای کاهش ایجاد خسارت های احتمالی بین دو ساختمان با بیش از چهار طبقه در زمان وقوع زلزله و موارد مشابه، یک فاصله مشخص ایجاد می شود. این فاصله ی کوچک کمک می کند تا فشار های احتمالی از یک ساختمان به ساختمان دیگر آسیب وارد نکند.
برای پُر کردن این فاصله نیز باید تدابیری اندیشیده و از ورق یونولیت برای درز انقطاع استفاده شود. اما چرا از ورق یونولیت برای درز انقطاع استفاده می کنند؟ دلایل مختلفی را می توان برای این انتخاب بر شمرد. استفاده از مصالح ساختمانی ابدا به صرفه نیست و امکان استفاده از آنها نیز وجود ندارد. همچنین برای پُر کردن این فضای نسبتا باریک و محدود حتما می بایست از یک عایق ِکاملا سبک کمک گرفت؛ پس برای پوشاندن این فضا با عایق از ورق یونولیت با ضخامت زیاد استفاده می شود.
این کار علاوه بر پر کردن این فضای خالی برای دو ساختمانِ مجاور هم، این امکان را نیز فراهم می کند که هر دو ساختمان از نظر حرارتی، صوتی و رطوبت مابین یکدیگر عایق شوند و به این واسطه ساختمانی ایده آل با بهترین استراتژی جهت پر کردن فضای کوچک و باریک خالیِ خارجی آن خواهیم داشت. به ورق یونولیت برای درز انقطاع فوم تیغه هم گفته می شود. در برخی موارد به آن یونولیت ورقه ای نیز می گویند.
اجرای درز انقطاع با توجه به اصول کار
پوشاندن فضای خالی میان سازه ها باید به صورت اصولی انجام شود تا نتایج موردانتظار بدست بیاید. اجرای این کار به شدت متأثر از ارتفاع سازه و دریفت جانبی می باشد. فرمولی برای محاسبه درز انقطاع سازه وجود دارد که میزان درز انقطاع را با توجه ارتفاع سازه مشخص می کند.
موادی که برای پوشش درز انقطاع انتخاب می شود باید ویژگی های مهمی را دارا باشد که بارزترین آنها ، مقاومت بالا و ظرفیت تحمل بار زیاد می باشد. هر یک از سازندگان با توجه به صلاحدید خود به انتخاب یکی از این مواد مانند یونولیت ، ورق گالوانیزه ، توری و … اقدام می کنند. پوشاندن فضای خالی میان دو ساختمان از جنبه های گوناگون حائزاهمیت است. سازندگان با توجه به این مسئله ، از اجرای درز انقطاع برای سازه های خود غفلت نمی کنند.
مواد مناسب برای بستن درز انقطاع
برای پر کردن درز انقطاع از مواد مختلفی مانند یونولیت ، توری ، ورق های گالوانیزه ، سیمان کاری و … استفاده می شود. مزیت این کار این است که مانع از انباشته شدن موجودات کوچک و آلودگی ها می شود.
یونولیت به دلیل برخورداری از خواصی مانند مقاومت بالا در برابر فشار و ضربه برای این کار مورداستفاده قرار می گیرد. همچنین یونولیت با دوام بسیار زیاد خود ، بهترین انتخاب برای پوشاندن درز انقطاع می باشد که تا سالها می تواند عمر کند و بی کیفیت نشود.
متریال مناسب دیگر برای پوشاندن فضای خالی میان دو ساختمان ، ورق گالوانیزه می باشد که مقاومت و دوام زیادی دارد. ورق گالوانیزه دارای ضخامت اندکی است و انعطاف پذیری لازم را دارا می باشد. نیروهای کار با استفاده از راپل و تجهیزات دیگر ، اجرای ورق گالوانیزه را انجام می دهند. در میان گزینه های ورق گالوانیزه و یونولیت ، گزینه یونولیت مقرون به صرفه تر از گالوانیزه می باشد.
نکاتی برای بستن درز انقطاع با یونولیت
– سازندگان باید به استفاده از متریال مقاوم و با دوام برای پوشاندن درز انقطاع توجه داشته باشند.
– معماران در نقشه های سازه حتماً مقدار درز انقطاع را با استفاده از خط چین نمایش دهند. میزان درز انقطاع باید دقیق محاسبه شود. میزان درز انقطاع نباید از ۵ سانتی متر کمتر باشد. یعنی چنانچه بر اساس فرمول به محاسبه میزان درز انقطاع اقدام نموده و مشاهده نمودید که این میزان کمتر از عدد ۵ سانتی متر است ، باید درز انقطاع را همان ۵ سانت درنظر بگیرند.
– در صورت امکان و نبود محدودیت بهتر است موقعیت تراز پایه را از روی کف فونداسیون درنظر بگیرید.
– چنانچه سازنده ای درز انقطاع را اجرا نکند ، باید این مسئله از سوی مهندسان ناظر گزارش شود. بستن درز انقطاع با یونولیت و یا متریال مناسب دیگر انجام شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.