یونولیت دیواری

یونولیت دیواری

یونولیت دیواری یکی از محصولات پرمصرف کارخانه تولید پلاستوفوم است که در ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد.

همان طور که می دانید امروزه یونولیت ها در صنایع مختلفی مخصوصا صنعت ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرد. یونولیت ها دارای ویژگی ها، قابلیت ها، مزیت ها و معایب خاصی هستند و کاربردهای متعددی در بخش های مختلف ساختمان دارند.

یونولیت دیواری از جمله پلاستوفوم ساختمانی می باشد و در واقع نوعی فوم عایق است که با نام ورق پلی استایرن نیز شناخته می‌شود و به طور گسترده در ساخت دیوارها به کار می‌رود. این ماده از ۹۸% هوا و ۲% پلی استایرن تشکیل شده و به دلیل ساختار متخلخل خود، عایق صوتی و حرارتی بسیار موثری به حساب می‌آید.

در این مطلب به بررسی یونولیت دیواری می پردازیم.

یونولیت دیواری چیست؟

یونولیت که با نام های دیگری مانند پلاستوفوم، استایروفوم، آکاسیف و پلی استایرن انبساطی (EPS)  شناخته می شود، درواقع از نوعی پلاستیک ساخته شده است که از استایرن مونومر به دست می آید و یک ماده سبک، متخلخل و بی اثر است که هیچ واکنش شیمیایی ایجاد نمی کند.

از آن جایی که ۹۸ درصد ورق های یونولیت را هوا و۲ درصد آن را مواد اولیه پلی استایرن تشکیل داده است ، به عنوان عایق حرارت و صدا در ساختمان سازی کاربرد دارند.

پلاستوفوم دیواری در ورق‌ های متفاوت و مختلف در ضخامت‌های ۲،۳،۵ و ۸ میلی‌متری تا ۱۰ سانتی‌ متری تولید می شود. هر کدام از این ورق ها کاربرد های متفاوتی در ساختمان‌ سازی دارند.

یونولیت های دیواری نوعی از پلاستوفوم ها هستندکه می توانند در داخل دیوار مانند ورق عایق پلاستوفوم و سیمانی استفاده شوند و یا بر روی سطح دیوار به کار برده شود. همچنین این یونولیت ها می توانند به عنوان درز انقطاع بین دو دیوار در ساختمان استفاده شوند.

هرچه ضخامت یونولیت دیواری بیشتر باشد خواص عایقی فوم دیواری بیشتر می‌شود اما هرچه یونولیت ضخامت بالاتری داشته باشد حجم بالایی را اشغال می کند و در نتیجه مساحت مفید ساختمان را کاهش می‌دهد و در متراژ ساختمان تاثیر منفی می‌گذارد. به همین دلیل یونولیت‌های دیواری کم ضخامت بیشترین کاربرد را در صنعت عمران و ساختمان سازی دارند.

یونولیت دیواری

انواع یونولیت دیواری

فوم های دیواری انواع مختلفی دارد:

  • یونولیت دیواری ساده
  • فوم دیواری تزئینی
  • فوم دیوارپوش
  • یونولیت دیواری سه بعدی ۳D Panel

ابعاد یونولیت دیواری

بررسی ابعاد یونولیت استاندارد بسیار اهمیت دارد. یونولیت دیواری ابعاد متنوعی دارد که هریک کاربرد متفاوتی دارد. پلاستوفوم های دیواری عموما در ابعاد ۲۰۰ در ۱۰۰ سانتی‌متر تولید میشوند و ضخامت‌های متنوعی از ۱ تا ۱۵ سانتی‌متر دارند. در برخی کارخانه‌ها یونولیت دیواری با ابعاد ۳۰۰ در ۱۰۰ سانتیمتر نیز تولید می‌شود که برای دیوارهایی با ارتفاع بیشتر مناسب است.

امروزه کارخانه‌های تولید‌کننده یونولیت می‌توانند این مصالح را در ابعاد و اندازه‌های سفارشی تولید کنند. یونولیت دیواری یا‌ تری دی پنل‌ها نیز در ضخامت‌ها، ابعاد و دانسیته‌های مختلفی تولید می‌شوند.

مزایا و معایب یونولیت دیواری

یونولیت انواع مختلفی دارد مانند یونولیت دیواری، فوم سقفی، یونولیت بسته‌بندی . هرکدام از انواع یونولیت‌ها کاربردهای متنوعی دارند و دارای مزیت‌ها و معایب خاصی هستند.

یونولیت دیواری هم دارای مزایایی می باشد که در این جا به آن ها اشاره می کنیم :

  • یونولیت دیواری می‌تواند یک عایق رطوبتی عالی باشد و در برابر صوت و حرارت نیز مقاومت بالایی دارد.
  • قیمت مناسبی داشته و در کاهش هزینه‌های ساختمان‌سازی مؤثر است.
  • وزن کمی داشته و حمل‌ونقل و همچنین برش و تغییر سایز آن راحت است.
  • سازگاری بالایی با انواع شرایط آب و هوایی دارد
  • دارای قابلیت بازیافت بوده و کاملاً دوستدار محیط زیست است.
  • یونولیت دیواری از پایداری ساختاری، استحکام و انعطاف پذیری بسیار خوبی برخوردار است.
  • تنوع بالایی داشته و می‌توان از آن در بخش‌های داخلی و خارجی ساختمان استفاده کرد.

علاوه بر مزیت‌های ذکر شده یونولیت‌ها دارای معایب و ایراداتی نیز هستند مانند : مقاومت کم در برابر آتش، عدم امکان استفاده در زیرزمین‌ها و راه‌پله‌ها، عدم امکان استفاده در شفت آسانسور و …

 

یونولیت دیواری

کاربرد پلاستوفوم دیواری

فو های های دیواری با توجه به تنوع، ویژگی‌ها و قابلیت‌هایی که دارند می‌توانند کاربردهای متعددی داشته باشند که مهم‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • استفاده برای عایق‌بندی بخش‌های مختلف ساختمان
  • استفاده برای درز انقطاع دیوارها
  • استفاده در تنظیم دمای محیط و همچنین عایق‌بندی صوتی
  • استفاده در دکوراسیون داخلی و خارجی ساختمان‌ها
  • استفاده در ساخت بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی، ساختمان‌های اداری و نهادی، ساختمان‌های مسکونی، ساختمان‌های تجاری و صنعتی، ساخت انواع انبارها، سوله‌ها و …

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *