یونولیت برای کاردستی

یونولیت برای کاردستی

یونولیت ماده ای متخلل، سفید رنگ و سبک است که با نام پلاستوفوم هم شناخته می شود. این نوع از پلیمر خواص فیزیکی بی همتایی دارد. یونولیت در صنعت کاربردهای فراوانی دارد. همچنین یونولیت در ساختمان به عنوان نوعی عایق به حساب می آید.

یکی دیگر ازکاربردهای یونولیت ساخت کاردستی و پیاده کردن ایده های خلاقانه و جذاب با یونولیت است.

در این مقاله به بررسی یونولیت برای کاردستی می پردازیم.

یونولیت برای کاردستی از کجا بخریم ؟

مناسب ترین متریال برای ساخت انواع ماکت و کاردستی یونولیت می باشد. برای ساخت طرح اولیه محصولاتی مانند ستون‌های پل‌ها، خودروها از یونولیت‌ یا پلاستوفوم استفاده می‌شود.

قابلیت برش دهی و شکل دهی یکی از خصوصیات منحصر به فرد یونولیت است. به همین دلیل ساخت ماکت و کاردستی با یونولیت در کوتاه ترین زمان ممکن انجام می شود .  ماکت‌هایی که از جنس یونولیت هستند در برابر ضربه، آب، حرارت و نور مقاوم بوده و قابلیت بازیافت دارند. همچنین حمل و نقل آن‌ها آسان است و به آسانی پوسیده نمی‌شوند.

یکی دیگر از ویژگی های یونولیت ، قیمت ارزان آن نسبت به سایر مواد است. البته تعرفه یونولیت ماکت سازی به ابعاد و اندازه سفارشی شما بستگی دارد. یونولیت ماکت سازی باید دانسیته و چگالی بالایی داشته باشد که این امر باعث افزایش وزن و قیمت محصول می‌شود. کسانی که قصد خرید یونولیت ماکت سازی را دارند باید به این مسأله دقت داشته باشند که پلاستوفوم با کیفیتی تهیه نمایند.

پلاستوفوم‌های ماکت سازی دوام بالا دارد و به راحتی پوسیده نمی‌شوند. اما تمام موارد بیان شده در مورد ویژگی‌های یونولیت‌های ماکت سازی بستگی به این دارد که محصول با کیفیتی خریداری کرده باشید. بنابراین به خریداران توصیه می‌کنیم که یونولیت‌های برندهایی را خریداری کنند که دانسیته بالایی برای محصول خود در نظر گرفته باشند که کیفیت یونولیت افت نکند.

یونولیت برای کاردستی

کاربردهای یونولیت

یونولیت از ۵ درصد پلاستیک و ۹۵ درصد هوا تشکیل شده است و به همین دلیل ماده ای سبک است.

از آن جایی که یونولیت ماده ای قابل بازیافت است به محیط زیست آسیب نمی زند و با خیال راحت می توان از آن استفاده کرد.

امروزه شما به راحتی می توانید به انواع فرم ها و ابعاد یونولیتی براساس کاربردی که برایتان دارند دسترسی پیدا کنید. یونولیت از لحاظ بهداشتی و ارتباط با دست های کودک ایمن است و با خیال راحت می توانیم آن را در اختیار کودکان بگذاریم.

یونولیت برای کاردستی قابلیت رنگ آمیزی با رنگ های آکریلیک و گواش را داراست. و برای آشنایی کودکان با حیوانات در مهد کودک ها و مراکز آموزشی، مورد استفاده قرار می گیرد.

  • یخدان یونولیتی برای جا به جایی فرآورده هایی مانند ماهی، میگو و …
  • ایزوله کردن مکان هایی با آلودگی صوتی بالا مانند استودیوهای ضبط صدا و …
  • ساختمان سازی (برای خصلت عایق صدا بودن و مقاومت بیشتر از سفال در برابر حریق)
  • ساخت و ساز راه و راه آهن (پر کردن فضاهای لازم)
  • خودروسازی
  • باغبانی (برای هوادهی به خاک)
  • دکوراسیون
  • ماکت سازی

یونولیت برای کاردستی

تفاوت یونولیت ساختمانی و یونولیت برای کاردستی

جنس و مواد اولیه یونولیت ساختمانی و یونولیت برای کاردستی تفاوتی ندارد. تنها تفاوت آن ها در ضخامت این دو یونولیت است. یونولیت ساختمانی به صورت بلوک‌های بزرگ و سنگین با ضخامت‌های ۲ تا ۱۰ سانتی متر تولید می‌شود.

ضخامت یونولیت ساختمانی در بخش‌های مختلف ساختمان متفاوت است. به عنوان مثال، یونولیت‌های سقفی دارای ضخامت‌های بیشتر نسبت به یونولیت‌های دیواری هستند. یونولیت کاردستی به صورت ورق‌های نازک با ضخامت‌های ۱ تا ۵ میلی متر تولید می‌شود.

ضخامت‌ یونولیت کاردستی به کاربرد آن بستگی دارد. به عنوان مثال، یونولیت‌های با ضخامت بیشتر برای ساخت مجسمه‌های سه بعدی و یونولیت‌های با ضخامت کمتر برای ساخت ماکت‌های دو بعدی مناسب‌تر هستند.

یونولیت ساختمانی به دلیل کاربردهای خاص خود در ساخت و ساز، از استحکام بیشتری نسبت به یونولیت کاردستی برخوردار است. یونولیت ساختمانی در قالب‌های بزرگ و با ضخامت‌های مختلف تولید می‌شود. این یونولیت‌ها به عنوان عایق حرارتی و صوتی در ساختمان‌سازی استفاده می‌شوند و باید بتوانند وزن و فشار سازه را تحمل کنند.

بنابراین یونولیت ساختمانی از دانسیته بالاتری نسبت به یونولیت کاردستی برخوردار است.یونولیت کاردستی در ورق‌های نازک و با ضخامت‌های مختلف تولید می‌شود. این یونولیت‌ها برای ساخت کاردستی و ماکت استفاده می‌شوند و نیازی به تحمل وزن و فشار زیادی ندارند.

یونولیت برای کاردستی

روش چسباندن یونولیت کاردستی

مهمترین نکته در هنگام چسباندن قطعات مختلف یونولیتی این است که سطوح کاملا تمیز و خشک باشند. وجود گرد و خاک و آلودگی یا خیس بودن سطح کار سبب می شود که سطوح به خوبی به یکدیگر متصل نشوند.

نکته دیگری که می تواند کیفیت چسباندن قطعات مختلف به یکدیگر را افزایش دهد، صاف و هموار بودن سطوح می باشد. وجود درز، شکاف و ناهمواری سبب می شود که قطعات به خوبی به یکدیگر نچسبند. برای صاف و هموار کردن سطوح می توان از سمباده های نرم استفاده کرد.

بهترین روش چسباندن دو سطح یونولیتی این است که یک لایه نازک از چسب را به تمام سطح کار بمالید و بعد دو قطعه را به یکدیگر بچسبانید. اگر از چسب هایی استفاده می کنید که سریع خشک می شوند باید چسباندن قطعات به یکدیگر را به سرعت انجام دهید.

برای سطوح کوچک و یا پروژه های کوچک خانگی می توانید چسب را به صورت نقطه نقطه یا ردیفی نیز روی سطح بریزید. البته برای سطوح بسیار بزرگ بهترین روش کار این است که مقداری چسب را روی سطح کار ریخته و سپس توسط قلمو تمام سطح کار را به چسب آغشته نمایید. اگر بخواهید دو قطعه یونولیتی کروی را به یکدیگر متصل کنید باید از یک خلال دندان استفاده نمایید.

بعد از چسباندن قطعات صبر کنید تا چسب کاملا خشک شده و قطعات به یکدیگر متصل شوند. مدت زمان لازم برای خشک شدن چسب به مقدار چسب، نوع آن و مساحت سطح کار وابسته است. اگر چسباندن قطعات به یکدیگر با دقت انجام شود و از چسب مناسبی استفاده شده باشد، معمولا به ندرت قطعات از یکدیگر جدا می شوند. اما به طور کلی یونولیت خاصیت شکنندگی زیادی دارد و بعد از اجرای پروژه نیز امکان دارد که قطعات دچار شکستگی شوند.

خرید پلاستوفوم در تهران یونولیت برای کاردستی

سوالات متداول

لوازم مورد نیاز برای کاردستی با یونولیت چیست ؟

یونولیت فشرده در قطرهای مختلف (یک، دو، سه و پنج سانتی متری)، تیغ کاتر، دستگاه یونولیت بر، چسب حرارتی، سوزن ته گرد، مقوا، قیچی، چسب چوب، چسب ماتیکی، رنگ پلاستیک، قلمو، اکلیل رنگی.

شیوه کار با یونولیت چگونه است ؟

نخست چند طرح را از قبل آماده میکنیم. در مراحل آغاز کار باید دقت کرد که این طرح ها ساده باشند بچه ها بتوانند آن را درست کنند.

یونولیت را با چه چسبی بچسبانیم؟

چسباندن یونولیت با چسب هایی مانند چسب مخصوص یونولیت، چسب اپوکسی، چسب PU (چسب پلی یورتان) و چسب سیلیکون مناسب است. همچنین، برای چسباندن یونولیت به سطوح دیگر، می توان از چسب هایی مانند چسب PVC و چسب حرارتی نیز استفاده کرد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *